Hoe het werkt

Iedereen weet wat zijn echte leeftijd is, maar weet je ook wat je biologische leeftijd is? Beter Leven biedt gezondheidsonderzoeken aan om dit te berekenen. Als je biologische leeftijd hoger ligt dan je kalenderleeftijd, kun je ervoor kiezen om deel te nemen aan ons coachingstraject. Hierin doen wij aanbevelingen om je gezondheid te verbeteren.

Stap 1: Volg de stappen van de uitnodigings e-mail

Heb je een e-mail ontvangen van je werkgever om deel te nemen aan het Beter Leven-traject? Volg dan de stappen die daarin staan om jezelf aan te melden.

Heb je geen uitnodiging ontvangen? Klik dan hier om jezelf aan te melden.

AANMELDEN

Stap 2: Deelname aan het gezondheidsonderzoek

Wil je liever een ander gezondheidsonderzoek kiezen? Beter Leven biedt verschillende gezondheidsonderzoeken aan, elk met een online vragenlijst. Afhankelijk van het gezondheidsonderzoek is een lichamelijk onderzoek mogelijk. De resultaten daarvan zijn strikt persoonlijk en zullen nooit zonder jouw toestemming met derden worden gedeeld (onder wie je werkgever).

onze keuringen

Stap 3: De uitslag en het rapport

Zodra alle resultaten van het gezondheidsonderzoek binnen zijn, ontvang je een SMS/e-mail om in te loggen. De uitslag bevat  je biologische leeftijd, je gezondheidsrisico’s, je levensstijlprofiel, je mentale- en werkbalans en aanbevelingen. Indien nodig, word je uitgenodigd voor een intakegesprek om deel te nemen aan een coachingstraject.

Stap 4: Intake gesprek

Tijdens het intake gesprek bepaal je samen met één van onze medische coaches welke doelen je wilt behalen en welke stappen hiervoor nodig zijn. Zo werk je aan een betere levensstijl om je biologische leeftijd te kunnen verlagen.

Stap 5: Coachingstraject

Tijdens het coachingstraject krijg je steeds een aantal activiteiten, waarmee je aan je gezondheid kunt werken. Via het slimme online platform kun je altijd direct zien waar je je bevindt in het traject. Ook kun je je activiteiten evalueren, zodat jouw coach daarop in kan spelen en je van nieuwe activiteiten kan voorzien.

Stap 6: Hermeting

Als de coaching is beëindigd, wordt er een hermeting uitgevoerd. Als afsluiting kijken we terug welke doelen behaald zijn en krijg je van ons tips waarmee je zelf aan de slag kunt gaan. Zo zorgen we voor een blijvend betere gezondheid!